Sykehuspartner HF velger Nordcloud som sin nye partner for innkjøp av skytjenester

Innlegg • 2 min read

17 juli 2023

Nordcloud, en ledende europeisk leverandør av skytransformasjonstjenester kunngjør sin nye kontrakt med en av Norges største aktører i offentlig sektor, Sykehuspartner HF. Denne prestasjonen befester Nordcloud sin posisjon som en erfaren og pålitelig leverandør som leverer innovative skyløsninger av høy kvalitet.

Etter en grundig prosess falt valget på Nordcloud, som skal samarbeide tett med Sykehuspartner HF gjennom deres skytransformasjonreise. Som en del av dette partnerskapet vil Nordcloud benytte sin ekspertise og solide bransjekunnskap til å bistå Sykehuspartner HF og deres kunder, som i praksis er den lange rekken av helseforetak tilhørende Helse Sør-Øst RHF og de ikke-kommersielle sykehus som Helse Sør-Øst RHF har driftsavtale med. 

Nordcloud skal legge til rette for tett og godt samarbeid med de fire valgte skytjenesteleverandørene Microsoft, Oracle, AWS og Google, hvor Microsoft Azure er valgt som primær allmenn skyplattform.

Sykehuspartner HF anerkjente Nordclouds kompetanse, kapasitet og erfaring med å bistå organisasjoner over hele Europa i sine digitale transformasjoner. Ved å utnytte kraften til skyteknologi har Nordcloud konsekvent hjulpet bedrifter og virksomheter med å øke sin smidighet, forbedre driftseffektivitet og akselerere innovasjon.

"Vi er glade for å ha blitt tildelt denne spennende kontrakten med Sykehuspartner HF", sier Therese Olafsen Mørck, Country Leader i Nordcloud Norge. "Dette samarbeidet forsterker vår forpliktelse til å levere skyløsninger i verdensklasse til helsesektoren. Vi er ivrig etter å utnytte vår ekspertise og vil jobbe tett med Sykehuspartner for å styrke deres digitale transformasjonsreise, som igjen kan lede til forbedret pasientbehandling og resultater." Ved å implementere state-of-the-art skyteknologier, har Sykehuspartner HF som mål å effektivisere driften, styrke samarbeidet mellom helsepersonell og levere mer personlig behandling til pasientene. Nordclouds team av erfarne skyeksperter vil jobbe sammen med Sykehuspartner HF tekniske fagpersoner og gi veiledning og støtte gjennom hele avtaleperioden.

"Sykehuspartner er godt fornøyd med å ha fått på plass en rammeavtale med Nordcloud, sier Terje Takle Johnsen, direktør prosjekttjenester og leverandørstyring. "Vi ser frem til å samarbeide med Nordcloud i vårt moderniseringsarbeid der ambisjonen er å ha skytjenester som en del av vår totale IKT-infrastruktur".

Ved å inngå denne kontrakten med Sykehuspartner HF forsterker Nordcloud sin posisjon ytterligere som leder innen skytransformasjonstjenester i Norden og Europa. Med sine 2000+ ansatte og sitt dedikerte fokus på å levere kundesentriske løsninger og utnytte de nyeste skyteknologiene, fortsetter Nordcloud å hjelpe organisasjoner til å trives i den digitale æra.

Get in Touch.

Let’s discuss how we can help with your cloud journey. Our experts are standing by to talk about your migration, modernisation, development and skills challenges.

Ilja Summala
Ilja Summala LinkedIn
CTO
Ilja’s passion and tech knowledge help customers transform how they manage infrastructure and develop apps in cloud.